Hoppa till innehåll

Uttala spanskan korrekt!

Uttalet är en mycket viktig del i inlärningen av ett nytt språk. I värsta fall kan ett dåligt uttal betyda något helt annat än det man tror att man säger.

Ett korrekt spanskt uttal gör att du kan prata med mer självförtroende. När man talar med korrekt uttal och tonfall får det också en viss inverkan på din trovärdighet och man får ofta en annan respekt.

Vill man dessutom integrera sig i det spanska samhället blir det ännu viktigare att prata med ett så korrekt uttal som möjligt. Att helt tala utan accent kan vara svårt, det är inte alla som blir av med den. Men det är inte det viktiga, du kan ha ett korrekt uttal ändå!

I takt med att du själv hör hur ditt uttal blir bättre och bättre så ökar ditt språkliga självförtroende! Det blir roligare och lättare att prata med nya människor. Du får kort och gott bättre relationer med människorna i det nya samhället.

Så, jobba på uttalet! Lär dig uttalet från modersmålstalare i första hand! När du kommit en bit på väg kan ett sätt var att använda en app för språkutbyte.